Fina vårljuslyktor och vårvaser

Vi har pratat om hållbar utveckling och hur viktigt det är att vi är sparsamma med det vår jord har att ge. Vi har sett film om hur man gör glas och pratat om hur man gör plast. Sedan återvann vi några glasburkar och konservburkar och de blev fantastiskt vackra, som nya.

En matlåda.

Lgr 11 Fritidshemmet

Vidare ska undervisningen bidra till att utveckla elevernas intresse för och kunskaper om natur, teknik och samhälle genom att ge dem möjligheter att utforska, ställa frågor kring och samtala om företeelser och samband i omvärlden. Undervisningen ska också ge eleverna möjlighet att använda matematik för att beskriva omvärlden och lösa vardagliga problem. Vidare ska undervisningen ge eleverna möjlighet att utveckla kunskaper om hur de olika val som människor gör kan bidra till en hållbar utveckling.